dijous, 10 d’abril de 2014

Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada

Dissabte 5 d'abril de 2014
Prades (Baix Camp)
90km - 4500+ - 15:33:23


Sortim a les 9 del matí, aquesta vegada sóc l'últim degut a problemes que he tingut en passar el control de material obligatori, sort de la Mariona Masanas que m'ha deixa't la llum de darrera...sortint de Prades tram pistero aburridot que va pujant, per sort em vaig trobant a diferents amics com l'Enric Sabaté amb qui vaig petant la xerradeta mentres anem trotant. Al km 7, ja sol, agafo un corriol de baixada fins abaix el rierol on em trobo amb la Merçè Ribes i el Josep Carrera, amb ells faig el tram de pujada fins a l'avituallament liquid d'Albarca, carrego aigua i segueixo per més pista i algún que altre corriol, en un d'ells em trobo l'Oscar Tamayo amb el que vaig petant la xerrada i posant-nos al dia fins a Cornudella de Montsant on trobem l'avituallament sòlid. Sortint del poble més pisteta de baixada que volteja un tròs del Pantà de Siurana, segueixo anant amb l'Oscar i junts fem el tram corriolero ben parit que puja fins al bonic poble de Siurana gaudint de les meravelloses vistes de cingles que en allà s'hi troben. En aqui carrego aigua, peto la xerradeta amb el Txuano Martí i el Gerard Ullod.

Sortint del poble passo per trams xulos molt técnics, amb baixada 'jabalí' inclosa fins al Riu Siurana que creuem varies vegades 'a pelo'. En aquí connecto amb l'Ángel Chamero i junts remuntem per corriol fins els Gorgs, lloc brutal i paradisiac, en aqui em torno a trobar l'Oscar i també amb el Rafael Molina, 'fotiqui' maca al canto i seguim la marxa on més endavant enllaçem amb una pista, en aqui em trobo l'Ildefons Roldàn que junt amb l'Ángel i el Rafa fem el que ens queda de pujada fins a l'avituallament de Castillejos.

Surto sol tot esperonat cap avall per pista...uff!! fot una sol de justicia i l'estic pillant de plè...petit tramet planer fins enllaçar amb una baixada corriol/pista fins a Vilaplana on trobem el gran avituallament sòlid.
En aqui m'entretinc massa i surto a les tres de la tarda sota un sol de justicia i una calor bestial però vaig amb les piles carregades i em menjo el pepino de 4'5km 700+ que fa cim a la Mussara com si res. Arribo a d'alt fresc i segueixo fins el refugi, carrego aigua i encaro la baixada corriolera de les Tosques amb molta energia. En aqui adelanto a l'Òscar que va fotut del turmell i a un altre company. Després durant la remuntada corriolera cap a la Font Major m'adelanten i connecto amb ells a l'avituallament de l'Albiol.
No m'entretinc a l'avituallament i surto amb les piles carregades per la Vall del Riu Albiol, primer per un tram corriolero ben parit per després enllaçar amb una llarga pista que per mi se'm fa llargueta fins a Mas de Forés on arribo força cansat i amb les potes matxacades. En aqui reposo sals, m'assec un parell de minuts i emprenc la marxa junt amb el Gerard que poc després se m'escapa, en aqui em sento cansat i decideixo baixar una marxa ja que conec la pujada fins a Mont-ral i és llargueta, a l'alçada al Niu de l'Àliga adelanto a un company que va tocadet...jo vaig fent, aquest tram és molt xulo i les vistes són impressionants. Quan ja tinc el poble a la vista accelero la marxa i arribo força bé a l'avituallament del refugi. En aqui carrego bé les piles.
Surto cap a Capafonts ja quasi de nit, el camí que ascendeix cap a la Roca Foradada i en aqui adelanto a un company i em situo darrera d'un altre, aquest tram llàstima que sigui fosc perque és una meravella amb la llum del dia...vaig fent per corriol ben ferèstec fins arribar a una pista que la faig un bon tros amb altres tres companys on els adelanto durant la baixada de la Font de la Llúdriga, com patina aquest tram, d'aqui vaig baixant fins arribar a Capafonts on em trobo amb la Gemma Avellí, que va marejada. Em quedo un parell de minuts parlant amb ella i surto ja amb ganes de finiquitar el tema.
Comença la llarga pujada al Tossal, durant el primer tram, la cosa va serpentejant per pista on cada cop es va fent més dreta, aviat enllaço amb el Rafa Molina i quatre companys més, junts fem el km de corriolet ben parit fins el control de l'Ermita d'Abellera que és dretet. Passat el control, més pista, més corriol i per rematar una llarga pista asfaltada que la faig enganxat a tres companys ja que el Rafa i un altre s'han quedat enrera. Arribem al Tossal de la Baltasana fins els 'cataplins' de la pista asfaltada i fem els últims tres kms de baixada corriol/pista a ritme maco on anem passant a companys que van caminant. Arribo a Prades amb un somriure d'orella a orella i amb molt bones sensacions. Estic content pel resultat ja que després de l'UTAG set dies abans no m'esperava pas trobar-me tan bé.